7. 6. 2017

Perník (jak upéct rychle, levně a chutně)

Tento recept mám několikrát osvědčený, vždy když upeču tak slyším jen chválu, což mě opravdu těší, když lidem chutná. Navíc je naprosto jednoduchý a opravdu rychlý.

Budete potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1/3 hrnku oleje
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vejce

Všechno nahážeme do středně velké mísy a zamícháme. Potom nalijeme do pekáče vystlaným pečícím papírem (nebo vymazaným máslem a vysypaným moukou). Rozlijeme těsto po celém pekáči do všech koutů ať je perník rovnoměrný. Dáme do předehřáté trouby na 150°C asi na 20 minut. Já vždy raději zkouším těsto špejlí (pokud do těsta zapíchnete špejli a po vyndání vám na ní zůstává těsto tak to ještě chvilku potřebuje).




A takto máte hotový perník. Samozřejmě je dobré ho po vychladnutí proříznout a promazat čímkoliv chcete, já většinou promazávám maminčinou marmeládou a potom ještě závěrem poliji vrch čokoládou.







Pokud chcete perník polít čokoládou a třeba zrovna nemáte doma hořkou na vaření nebo jinou polevu tak si můžete doma udělat.

Na čokoládovou polevu potřebujete:
- 100g rostlinného tuku
- 100g moučkového cukru
- 1 pl lžíci méka
- 20g kakaa

Tuk rozpustíme na vodní lázni, přidáme moučkový cukr, kakao a mléko. Dobře promícháme, aby byla poleva akorát tekutá a akorát hustá. Ještě za tepla polevu nalijeme na perník a to je vše.

Dobrou chuť:)

Dejte vědět jestli jste recept zkusili a zda vám chutnal.




Žádné komentáře:

Okomentovat